2016 start met Google update core algoritme

google core update

Zaterdag 9 januari gingen alle toeters en bellen af! Ja hoor en dat in het weekend! Ik werd gealarmeerd door onze trouwe SEO tool over grote schommelingen in Google posities.

Google core update

Google heeft besloten een grote update uit te rollen op vrijdag 8 januari, die de daaropvolgende dag al de eerste aardverschuivingen in Google opleverde. Het gaat hier om een kern algoritme update die officieel bevestigd werd door verschillende Google medewerkers waaronder Gary Illyes. Dat het hier om de uitrol van de lang verwachte Penguin 4.0 update gaat wordt stellig ontkend. Een belangrijk wijziging van het core algoritme was de opname van het Panda algoritme (beoordeeld de kwaliteit van content).

Winnaar of verliezer?

Winnaar of verliezer in Google?
Bent u van uw stoel gevallen omdat uw posities zwaar gekelderd zijn? Of zegent u het feit dat u geduldig was en SEO altijd op de nette manier hebt gedaan? #whiteheadSEO

Meer verkocht en offerte aanvragen sinds 10 januari? Dan bent u mogelijk “in de prijzen gevallen” en zou u dit wel eens te danken kunnen hebben aan een stijging van Google posities! Controleer daarvoor uw website statistieken in Google Analytics om te kunnen vaststellen of er een toename is in het aantal Google bezoekers.

Als u minder “geluk” heeft gehad oftewel “pech” dan is uw domein gezakt in de zoekresultaten en daardoor rinkelt de telefoon overduidelijk minder vaak, worden er minder producten afgerekend in uw webwinkel en blijven de vele offerte aanvragen duidelijk achterwege.

Mogelijk bent u gebeten door de Panda? Heeft u voldoende aandacht besteed aan uw content, of heeft u korte teksten die mogelijk gecreëerd zijn door teksten van concurrenten te kopiëren en slechts gering aan te passen? Gebeten door de Panda betekent lagere posities!

SEO is complexer geworden

Google zoals dat er vroeger uitzag uit z
Uw computer ziet er hopelijk anders uit… Google is duidelijk veranderd.. SEO is niet meer zo eenvoudig als in die tijd 😉

Hoog scoren in de zoekmachine Google is meer en meer een stoelendans geworden, het algoritme wordt steeds frequenter geupdate en posities wisselen sneller. De tijd waarin het gemakkelijk scoren was met een “zoekwoord domein”( EMD) in combinatie met veel backlinks  zijn voltooid verleden tijd. Het veroveren van eerste pagina posities was vele malen eenvoudiger en als u eenmaal op die felbegeerde nummer 1,2 of 3 stond dan kon u uw SEO expert (als u die al nodig had) rustig een half jaar op een sabbatical sturen.

Meer weten over duurzame SEO zoekmachine optimalisatie? Neem vrijblijvend contact op, of bel met 046-204 11 67 dan kan onze SEO specialist u vast en zeker helpen!